|
KAPSUŁKI Z KOLAGENEM RYBIM
Wszystkie składniki COLVITY
występują w postaci wysoko przyswajalnych połączeń
organicznych. Preparat sprzyja odbudowie kolagenu
ustrojowego w całym organizmie. Efekty jego
działania w postaci wyraźnej poprawy kondycji
skóry widoczne są w trzecim miesiącu
systematycznego spożywania.
|
WYSTARCZĄ DWIE KAPSUŁKI
DZIENNIE
|
Unikalny na skalę światową kompleks liofilizatu czystego
tropokolagenu, pozyskiwanego ze: skór rybich, ekstraktu
alg morskich, bioprzyswajalnej witaminy E , (alfa -
tokoferolu)
Zdrowe, pełnowartościowe pożywienie leczy, a byle jakie jedzenie powoli, acz nieuchronnie zabija.
POKARMY ZALECANE W ODŻYWIANIU STRUKTURALNYM |
Oto lista pokarmów, które na pewno zawierają składniki żywnościowe potrzebne ludzkiemu organizmowi do odbudowy kolagenu i innych białek, jak również składniki niezbędne do wymiany energetycznej i wzrostu.
Całkowicie wystarczy komponować 70-80 % swoich posiłków z poniższego zestawu produktów, aby odżywiać się strukturalnie i optymalnie. Aby dać sobie szansę na dłuższe i zdrowsze życie. Pozostałe 20% - hulaj dusza! Nawet skwarki z zasmażką. Zabronione jest tylko jedno: cukier pod każdą postacią, z wyjątkiem występującego naturalnie w owocach i jarzynach.
Każdy produkt poniżej ma przypisaną ocenę 2 do 5, niczym w szkole. Stanowi ona o przydatności jego dla diety strukturalnej i zarazem wartości odżywczej mierzonej kryteriami zdrowego, pełnowartościowego posiłku. Oczywiście przydatności ocenionej w swojej grupie.
Produkty zbożowe:
chleb pełnoziarnisty (razowy) 3, kasza gryczana 5, kiełki pszenicy 5, kukurydza 2, makaron razowy 2, muesli niesłodzone 2, płatki owsiane 5, ryż dziki (brązowy) 3, zarodki pszenne 5.
Warzywa:
algi morskie (spirulina) 5, bakłażan 3, brokuły 4, brukselka 2, buraki 4, cebula 3, cykoria 2, czosnek 5, dynia 2, fasolka szparagowa 2, kabaczek 3, kalafior 3, kapusta 5, kapusta morska 5, kiełki jadalne (wszelkie) 5, marchew 4, ogórek 2, oliwki 2, papryka 4, pietruszka 2, pomidory 3, rzepa 2, rzeżucha 4, rzodkiewka 3, sałata 4, seler 3, szpinak 3, szczaw 3, ziemniaki 2.
Owoce:
ananas 4, arbuz 2, aronia 5, borówki 4, awokado 5, banany 4, cytryny 4, daktyle 3, dzika róża 5, dziki bez 4, figi 4, grejpfruty 4, gruszki 2, jabłka 3, jagody czarne 5, kiwi 2, maliny 3, morele 3, morwa biała 4, papaja 3, pomarańcze 4, porzeczki czarne 4, truskawki 3, winogrona 4, wiśnie 5.
Orzechy i pestki:
arachidy 2, fistaszki 2, migdały 3, sezam 3, słonecznik 5, orzechy brazylijskie 4, orzechy laskowe 3, orzechy nerkowca 3, orzechy włoskie 3, pestki dyni 5, siemię lniane 5.
Produkty białkowe:
bryndza 2, dziczyzna i królik 2, drożdże piwne 5, fasola 3, groch 4, jaja 5, jogurty 3, golonka wieprzowa 2, halibut 3, kefiry 3, skóra i chrząstka kurczaka 5, łosoś 4, makrela 3, morszczuk 2, mintaj 2, raki 3, omułki 4, owoce morza 4, pstrąg 2, soczewica 5, soja 5, śledź 3, tofu 4, tuńczyk 4, wątroba cielęca lub drobiowa 3, węgorz 4, żelatyna 2.
Tłuszcze:
masło 2, oliwa z oliwek 4, olej z rzepaku 2, olej z orzechów 4, olej ze słonecznika 3, olej lniany 4, olej cedrowy 4, olej palmowy 4, tran rybi 5.
Napoje:
herbata zielona 5, kakao niesłodzone 3, mleko kozie 2, mleko sojowe 3, soki wyciskane z owoców 2, soki wyciskane i przecierowe z jarzyn 3, napar ze skrzypu 5, oskoła (sok z brzozy) 4, woda mineralna 5, wino czerwone 2.
Colvita
- suplement diety
Colvita
- użytkowanie
Colvita
- nutrikosmetyk
Colvita
- lekarstwo
Colvita
- odchudzanie
Colvita
- marketing
Wstecz << Colvita-Strona
Główna <<
|
|